Zoekmachine adverteren

SEA Arnhem

Zoekmachine adverteren is een onderdeel van online marketing waar je betaalde advertenties plaatst in zoekmachines zoals Google en Bing. Het wordt in de volksmond ook wel SEA of Search Engine Advertising genoemd.

Zoekmachine adverteren (SEA) Arnhem

Search Engine Advertising staat voor het adverteren in de zoekmachine. Op basis van bepaalde woorden zorg je ervoor dat je je positie in de zoekmachine koopt en zo altijd zichtbaar bent voor potentiële klanten. Ideaal voor als je net begint, een nieuw product wil promoten of altijd boven die ene concurrent wil komen te staan.

Adverteren op andere sites (Social Media)

Zoals eerder gezegd is het belangrijk om goed in kaart te hebben wie je doelgroep is. Bestaat je doelgroep uit jongeren dan is Social Media een platform wat je absoluut zal moeten inzetten. Dat kan dus betekenen dat je ook zal moeten adverteren op Facebook, Instagram of Snapchat.

Retargeting

Heb je veel bezoekers op je website die bijvoorbeeld wel doen aan windowshopping (wel kijken maar niet kopen, bijv veel vergelijken bij andere websites) dan kan retargeting een prima optie zijn. Iedereen die op je site is geweest en een bepaalde pagina heeft bezocht die gaat bijv naar een populair blog of Youtube en die komt daar weer je advertentie van dat specifieke product tegen waardoor je ’top of mind’ blijft bij je potentiële klant.

Google Shopping

Shopping-advertenties zijn meer dan tekstadvertenties. Ze tonen gebruikers een foto van uw product, met een titel, prijs, winkelnaam en meer. Met Shopping-campagnes kunt u het aanbod van uw webshop en winkel promoten, meer verkeer naar uw website of winkel genereren en relevantere leads vinden.

Wil jij goed adverteren in de zoekmachine of op social media kanalen of je producten aanbieden in een Shopping omgeving?

Neem dan nu contact met ons op.

SEA

  • Advertenties
  • Retargeting
  • Social media
  • Google shopping
  • Adwords
  • ROI
  • ROAS

Let’s Get Started

Meer weten over SEA?