Smart speakers, dit jaar een HIT in Nederland?

Liked this post? Share with others!

In Amerika is een Amazon Echo (Alexa), Google Home inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Sommige Amerikanen hebben zelfs meerdere smart speakers in huis. Wanneer gaan wij volgen met deze populaire Smart Speakers?

Wat zijn nou eigenlijk een Smart Speakers?

Smart Speakers reageren op jouw stem en die volledig hands-free zaken in jouw woning gaan aansturen. Zo kunnen ze ook willekeurige vragen beantwoorden, je vertellen welk weer het wordt, het liedje afspelen via Spotify dat je graag wil horen of zelfs de lichten dimmen.

Je leven makkelijker

Het is in Amerika met Amazon (vergelijk het met een superversie Bol.com) super eenvoudig. Amazon heeft een webwinkel met allerlei producten maar ook supermarkten waardoor je Alexa dus ook de opdracht kan geven om het toiletpapier aan je winkelwagen toe te voegen.

Ze weten alles

Doordat deze smartspeakers een microfoon hebben horen ze dus exact wat we allemaal bespreken in huis, waar we van houden, over welke onderwerpen we bespreken. Al die data word dan weer gebruikt om te adverteren met juist diezelfde producten. Daarom is het voor deze bedrijven er alles aan gelegen om zoveel mogelijk van deze apparaten in de huiskamers te hebben want dan is het echt Big Brother is watching you en weet precies wat je eet, wat je bespreekt en wat je allemaal leuk vind.

Wat gaat dit betekenen voor SEO?

Je website moet dus een logisch antwoord kunnen geven op een vraag die de gebruiker stelt aan de smart speakers. Stel de vraag is, wat kost een taxi van Arnhem naar Nijmegen. Dan zal de website van het taxibedrijf dus een helder antwoord moeten kunnen geven.

Meer weten over SEO?

Amazon Echo (Alexa)

Apple HomePod

Ook Apple blijft niet achter met de smart speaker en heeft de HomePod uitgebracht, deze is wat duurder dan de overige 2 maar dat is natuurlijk vaak het geval bij de Apple producten.

Ook in Nederland in 2018

Ik verwacht dat in Nederland dat in 2018 deze smart speakers ook een enorme vlucht zullen nemen, als we dan ook makkelijk one boodschappen zo snel thuis bezorgd kunnen worden gaat dit ook ons leven makkelijker maken.

Subscribe to our newsletter

Collect visitor’s submissions and store it directly in your Elementor account, or integrate your favorite marketing & CRM tools.

Do you want to boost your business today?

This is your chance to invite visitors to contact you. Tell them you’ll be happy to answer all their questions as soon as possible.

Wil je meer klanten bereiken?